BARBARA KAREL – vocalbooth

Barbara Karel heeft zich na een mooie carriere bij o.a. MTV en 3FM opgewerkt tot één van de A-stemmen die ons land rijk is. Zelden kwamen we iemand tegen die zo’n enorme motivatie en passie voor het stemmenvak.

In de gezinswoning kon ze een kamer vrijmaken die we zorgvuldig hebben ingemeten en vervolgens 5 cm kleiner hebben “nagebouwd” in onze werkplaats. De nieuwe ruimte is voorzien van akoestische wanden en plafond, LED-verlichting en een openslaand raam met gelaagd akoestisch glas, dat correspondeert met het bestaande raam in de buitenpui. Voor de isolatie en absorbtie is gekozen voor milieuvriendelijk hennepwol. De booth is vervolgens in een dag geplaatst.

Barbara heeft zelf de kleurstelling bepaald en koos voor een geïntegreerd houtaccent in de achterwand. Het meubel is door Barbara zelf gemaakt en is electrisch in hoogte verstelbaar zodat behalve zittend, ook aktief staand inspreken mogelijk is.

Ed struijlaart – thuisstudio

Ed Struijlaart besloot in 2010 volledig voor een muzikale carriëre te gaan. Sindsdien was-ie Serious Talent op 3FM, tourde in het voorprogramma met Blof en was vaak te gast bij DWDD. Ed schreef ook met Peter Slager voor films en de musical Soof en bracht succesvolle singles en albums uit. In 2016 mochten we voor Ed een werkplek aan huis creëren. Ed zegt zelf:

“Toen ik in 2016 ging verhuizen zag ik direct dat de bijkeuken dé plek zou zijn waar mijn studio moest komen. Echter, dit kon ik niet alleen. Na het sturen van een mailtje was de afspraak met René snel gemaakt. In overleg zijn de werkzaamheden in kaart gebracht. In de periode daarna heeft René de ruimte voorzien van een scheidingswand met deur, isolatie en akoestische behandeling.

Studioguys heeft ook de vloer gelegd, nieuwe studio-monitoren geleverd, een studiomeubel gerealiseerd en alles perfect opgeleverd. Erg blij met de service en geleverde diensten!”

PRIVE TRAcking room

Voor een professioneel ingestelde thuisproducer mochten we in 2018 deze opnameruimte-aan-huis realiseren. Aan de woning was al een uitbouw gebouwd, bestaande uit twee ruimtes. Voor een optimale afscheiding tussen de controlroom en deze trackingroom hebben we verhoogde geisoleerde deuren vervaardigd en geplaatst, in beide ruimtes hebben we een absorberend plafond, LED verlichting en nieuwe vloeren geplaatst en de opnameruimte is akoestisch behandeld. Prachtig, al zeggen we het zelf! 

split second sound 3

“Rene en Leo hebben de bouw van de derde studio in Split Second Sound gerealiseerd in maart en april 2018. Wat eerst een kale garage was is omgevormd tot een professionele studioruimte, met een heel prettige akoestiek en een hele chique afwerking. De aankleding van de studio is in dezelfde stijl doorgevoerd als de andere studios in Split Second Sound, waardoor het hele pand visueel een mooi geheel blijft.

Rene heeft een efficiënte indeling van de van de ruimte uitgedacht, aangezien ik naast een mixruimte ook een vocal booth nodig had. Dankzij zijn inzicht is de ruimte volledig naar wens gerealiseerd.

ontwerp, bouw, akoestiek en bekabeling

Ook heeft Rene de bekabeling van de liveroom van de oorspronkelijke studio in Split Second Sound doorgetrokken naar mijn ruimte. Dit houdt in dat we niet alleen band opnames kunnen verzorgen vanuit meerdere ruimtes, maar ook mijn mixruimte kunnen inzetten als extra opname ruimte bij grote sessies. De overspraak vanuit de liveroom en naar andere ruimtes is daarbij minimaal.

Tijdens de bouw kon ik niet altijd in de studio aanwezig zijn i.v.m. vakantie en een aantal klussen in andere studios, maar Rene hield me op de hoogte van de vorderingen aan de hand van foto’s en chats. Dat was niet alleen handig om soms dingen te overleggen, maar ook heel leuk om te zien. Toen de verbouwing klaar was heb ik zelfs nog van Rene een interface mogen lenen, aangezien de levering van mijn eigen interface vertraagd was. Rene heeft ook custom monitor stands voor me gemaakt en ik ga binnenkort weer met hem om de tafel zitten om te kijken of we de ruimte kunnen complementeren met een custom bureau van zijn hand.”

(Joost de Glopper)


PROJECT t.b.v. LEO AUSSEMS

Voor Leo Aussems hebben we in 2008 deze studio gebouwd inclusief ontwerp, realisatie, meubilair, bekabeling en levering van het opnamesysteem. Dit is wat Leo er zelf over zegt:

IIn het voorjaar van 2008 ontstond bij mij het plan om een studio te bouwen in een koestal achter onze woonboerderij. Via via leerde ik René kennen en hij ontwierp een eenvoudige controlekamer met een vocal booth. Echter kwam er een wijziging in de plannen; er kwam toch meer ruimte beschikbaar dan aanvankelijk gedacht.
En dus weer terug naar de tekentafel. De controlekamer werd groter, de booth werd groter en de liveroom kreeg nu ook gestalte.  We hadden de gelegenheid om bij een project in Barendrecht te gaan kijken zodat ik me vooraf een goed beeld kon vormen van de mogelijkheden.

CONTROLROOM, BOOTH En LIVE ROOM

Ik kijk terug op een fantastische, spannende periode waarbij René voor alle problemen die zich aandienden de perfecte oplossing wist te vinden, zonder enige stress. Het voortdurende overleg, zowel tijdens de bouw alsook de inrichting verliep altijd smooth.

En nu heb ik hier al ruim tien jaar een heerlijke werkplek. En dienen zich problemen aan (ik ben componist/arrangeur, maar geen engineer) dan kan ik nog steeds altijd bij hem terecht en weet hij altijd een oplossing te vinden. Ik zou niet zonder deze StudioGuy kunnen! René, thanks voor onze samenwerking. Blij dat ik via via jou heb leren kennen!! Succes!!

ZAP STUDIO DESK – PETER KANSELAAR

De studiodesk die René voor mij bouwde heb ik nu anderhalf jaar in gebruik. In mijn opnamestudio (rock en metal) werk ik met een analoge mixer en preamps. Om snel te werken zocht ik een meubel in L-vorm. René kwam, meette in en na een tijdje installeerde hij snel en vakkundig mijn op maat gemaakte desk. In de aanloop naar de installatie overlegde René regelmatig met mij over het ontwerp, de materialen en vormgeving.

Ik kon mijn idee kwijt en René gaf daar een praktische invulling aan. Hij hield rekening met mijn werkwijze maar ook de akoestiek van mijn controlroom. Ik kan wel zeggen dat mijn studio een enorme boost heeft gekregen qua professionele uitstraling. Mijn klanten zijn impressed en ikzelf ben superblij met de verbeterde workflow. Topwerk!

CUSTOM BOOTH – RINIE VAN DEN ELZEN

“Ik leerde Rene kennen zo’n 10 jaar geleden, toen ik plannen had voor het laten bouwen van een thuisstudio. Al snel won hij ons vertrouwen door zijn vakkennis en betrokkenheid te tonen. In het offertestadium kon ik een project bezoeken dat op dat moment werd gebouwd.

Er werd uiteindelijk op mijn zolderkamer een doos in doos constructie gerealiseerd. Taylor-made, oftewel; puur maatwerk. Op ons verzoek werd er voldoende rekening gehouden met de werktijden en het bouwafval omdat dit immers bij ons thuis geschiedde. 


ontwerp, bouw en apparatuur


Rene had alle begrip voor onze wensen en na alles in overleg te hebben samengesteld werd uiteindelijk de studio opgeleverd. De eerste proefopnames werden door mijn opdrachtgevers al meteen zeer positief ontvangen. Nu, 10 jaar later, ben ik nog steeds superblij met de studio en werk er vrijwel dagelijks met veel plezier en gemak. Apparatuur, gear, kleurstelling, akoestiek, alles klopt. Met een demping van ruim 50db kan ik zelfs werken terwijl voor de deur de klikos worden geleegd. Rene Dalderop bedankt voor je vakwerk!”

post productie studio

In 2019 gerealiseerd, deze totale studio make-over. De bestaande ruimte was een stuk groter maar het formaat voegde funktioneel niet meteen iets toe. Op verzoek van de opdrachtgever hebben we een scheidingswand geplaatst die opgebouwd is uit een houten frame en aan beide zijden een dubbele laag gips in een zware kwaliteit. De wand is zó geplaatst dat de ruimte dimensies veel gunstiger uitpakten terwijl de nieuwe ruimte bepaald niet klein aanvoelt.

In de nieuwe wand hebben we een extra toegangsdeur geplaatst en smalle, lange vensters die uitgevoerd zijn met gelaagd akoestisch glas.


bouw, akoestische aanpassingen

De nieuwe ruimte is vervolgens uitgevoerd met handgemaakte houten panelen die niet alleen heel fraai ogen, maar ook werken als een diffusor. De wanden kregen een nieuwe kleur en voor de nieuwe ruimte zijn basstraps en absorbers op maat vervaardigd in een rustige kleur blauw. 

Het resultaat is een plezierig klinkende ruimte waarin het ook aangenaam vertoeven is.


Bob thole – akoestiek

Werken in een akoestisch correcte ruimte is een essentieel onderdeel voor iedereen die werkzaam is in de “audio wereld”. Deze uitspraak kan ik sinds een aantal jaar ook zelf beamen. Ik besteed veel tijd in mijn studio en de sfeer is enorm belangrijk. Tenslotte is het de plek waar je creatief en productief moet zijn.

Via een andere studio kreeg ik de tip om contact op te nemen met Rene van Studioguys. In ons kennismakingsgesprek merkte ik aan Rene hoeveel belangstelling hij toont om jouw wensen in vervulling te brengen met de juiste akoestische oplossingen. Daarnaast denkt hij mee aan de sfeer en uitstraling van jouw ruimte. Dit was voor mij doorslaggevend om met Rene aan de slag te gaan. Sinds 2016 werk ik in mijn nieuwe studio en het verschil is enorm: het mix proces gaat efficiënter, opnames in de studio klinken beter en de studiosfeer is voor mij perfect.
Studioguys is dus echt een aanrader!

WATERLAND STUDIO 2

Onze eigen Waterland Studio 2 is eigenlijk voortdurend een “work in progress”. Op dit moment is de ruimte vooral in gebruik als inspirerende songwriting-room met analoge opname- en mixfaciliteiten.Gewoon old-school liedjes schrijven in een ruimte waar je – behalve in Pro Tools – meteen op een analoge tape kunt opnemen.

De akoestiek in Studio 2 is variabel in te vullen. De basis is een aantal SIXPACK absorber wanden gecombineerd met plafondabsorbers en onze NEBULA diffusers, maar de ruimte heeft ook een aantal verplaatsbare panelen om b.v. tijdelijk een droger trackinghoekje te creëren. Maar de ruimte leent zich ook uitstekend als mixing- of masteringroom met fullrange APS Trinity monitoren en Dangerous Music monitor controller.

MODULAiRe vocal BOOTH

“Via een collega studio kwam ik in contact met Rene Dalderop van Studioguys. Ik was op zoek naar een vocalbooth die opmaat gemaakt kon worden én demontabel was. Aangezien ik mijn studio ruimte huur, wilde ik geen geld stoppen in iets wat ik niet mee kon nemen naar een eventuele nieuwe locatie. Rene reageerde vanaf het eerste telefoongesprek enthousiast en had meer ideeën dan ik zelf had, en daar hou ik van.

Op zijn voorstel zijn we langs een studio in Groet gegaan, waar Studioguys eerder een soortgelijke vocalbooth en studio had gebouwd. Op deze manier kon ik op voorhand al zien waartoe Studioguys in staat was, hoe het klonk en hoe het er uit zag. Voor mij is namelijk de combinatie tussen functionaliteit en esthetiek erg belangrijk. Na dit bezoek wist ik zeker dat wij een geschikte match waren. 

ONTWERP, BOUW, BEKABELING & DESK

Studioguys heeft vervolgens een 3D tekening van mijn ruimte gemaakt waar de booth gebouwd moest worden, en een offerte gemaakt waar ik vrolijk van werd. Alles was mogelijk en bespreekbaar. De kleur stof van het plafond, de wanden, de kleur van de vloerbedekking, de grootte van het raam, het type luchtverversing etc

Na de goedkeuring van de offerte en het doorspreken van de details is Studioguys aan het werk gegaan en werd er binnen 3 weken een volledige vocalbooth bij mij in de studio gebouwd. Ook de opbouw hiervan verliep erg prettig en soepel. Binnen een week was de volledige booth up and running. Nog elke dag maak ik dankbaar gebruik van de vocalbooth en hoor ik van mijn klanten terug dat hij er mooi uit ziet en goed klinkt. En dat was precies wat ik wilde! Missie geslaagd.”