Absorbers, diffusers en basstraps op maat

We kunnen de akoestiek van je ruimte afstemmen op de toepassing.

In een controlroom wordt meestal niet “gewoon” naar geluid geluisterd, maar moet de akoestiek je helpen om muziek te beoordelen. Bijvoorbeeld bij opnames, in een mix-situatie, of bij EDM muziekproduktie.Belangrijke factoren zijn onder andere de frequentie-respons en de nagalmtijd. Wanneer we een ruimte behandelen streven we eigenlijk naar een zo vlak mogelijke frequentie-respons over het hele spectrum en een galmtijd die past bij de toepassing. Zo zal een vocal booth doorgaans wat “droger” worden uitgevoerd dan een ruimte waar je drums of een vleugel opneemt , en die klinken weer anders dan een mixruimte…

Een veel-gehoorde opmerking van producers is dat tracks buiten de ruimte anders klinken dan in de studio. Dof, te veel of juist te weinig laag… Dan is er een grote kans dat je mixbeslissingen gebaseerd zijn op een ruimte-akoestiek die niet in balans is.
Akoestiek wordt vaak gehuld in spiegels en rook en dure termen, maar het is uiteindelijk vooral natuurkunde. Alles is te beredeneren. Binnen het SANDBOX MODULAR systeem hebben we een totaalpakket aan oplossingen om de meest uiteenlopende akoestiekproblemen te lijf te gaan. Dat begint vaak met een meting om eventuele issues in kaart te brengen. Zo kunnen we doelgericht en efficient te werk gaan. Maar je kunt ook makkelijk zelf met onze materialen aan de slag. In dat geval is advies is bij aankoop altijd gratis.

Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op! We staan graag tot je beschikking.


Absorbers

Absorbtie

Diffusers

Diffusie

Basstraps

Laagbehandeling op maat

Multiwall

Gecombineerde behandeling